Ne-am întâlnit în comunitate şi am discutat ca nişte “vechi prieteni”- Alex Barbu, Cândeşti

Alexandru Barbu a fost mentorul nostru în Cândeşti, judeţul Buzău, fiind cel mai tânăr voluntar implicat în activităţile de mentorat. Alex tocmai a terminat clasa a XIa la Colegiul Economic din Buzău. Fiind unul dintre cei doi liceeni implicaţi în proiect, au existat emoţii de ambele părţi cu privire la modul în care se vor desfăşura activităţile. Însă, ni s-a dovedit o dată în plus faptul că elevii de clasele V-VIII au nevoie să interacţioneze cu tineri de vârste apropiate, în acest caz cu un tânăr care a terminat aceeaşi şcoală, a avut aceeaşi profesorii şi care zi de zi revine acasă, demostrând că îţi poţi continua studiile chiar dacă localitatea în care locuieşti nu dispune de liceu şi eşti nevoit să faci naveta în fiecare zi.

Despre Alex şi copiii lui, am putea povesti multe, însă redăm mai jos câteva dintre gândurile lui cu privire la activităţile de mentorat în care a fost implicat:

„Pentru mine, Terni Godi a însemnat o experienţă de viaţă deosebită. A fost prima dată când am avut ocazia să lucrez singur într-un proiect. La început, mi-a fost teamă că nu o să mă descurc cu elevii, fiind pentru prima dată pus în această postură, dar…m-am înşelat. Elevii au fost dornici să participe la activităţile din proiect şi să-mi împărtăşească gândurile şi dorinţele lor fără reţineri. Acest fapt mi-a uşurat misiunea. Mai mult decât atât, am fost plăcut surprins să descopăr că au multă încredere în cele spuse de mine şi chiar am devenit model de urmat. Cred că am reuşit să le dezvolt încrederea în ei şi în forţele lor, căci au declarat că vor învăţa mai bine pentru a-şi îndeplini visele. Odată cu ei, şi eu am descoperit că-mi pot făuri un viitor frumos dacă doresc. Atât elevii, cât şi eu, am înţeles că trebuie să muncim mai mult pentru a transforma visele în realitate şi că nu trebuie să renunţăm la primul obstacol apărut. După terminarea activităţilor, am menţinut legătura cu elevii la proiect. Ne-am întâlnit în comunitate şi am discutat ca nişte “vechi prieteni”. Terni Godi a fost pentru mine o oportunitate de a cunoaşte oameni noi cu care m-am împrietenit şi de la care am învăţat multe lucruri utile în viaţă. Această experienta mi-a oferit cea mai puternică motivaţie pentru a-mi continua studiile după liceu şi aş dori să o repet dacă voi mai avea ocazia.

IMG_8238

Be Sociable, Share!

Leave a Reply