Participarea mea la acest proiect mi-a dat un plus de motivaţie pentru a merge mai departe – Mihai Dumitru, Iordăcheanu

Cea de-a zecea comunitate în care ne-am desfăşurat activităţile de mentorat a fost  Iordăcheanu, judeţul Prahova. Alături de noi, pe parcursul implementării activităţilor de mentorat, a fost şi Mihai Dumitru.

Mihai tocmai a terminat primul an la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică, specializarea Calculatoare din cadrul Universităţii Petrol-Gaze, Ploieşti şi este pasionat de muzică. Obişnuieşte să scrie versuri, motiv pentru care ne-a fost de mare ajutor în realizarea posterului proiectului, care de altfel defineşte viziunea noastră asupra programului de mentorat desfăşurat.

Poster Terni Godi

„ Pentru început, aş dori să menționez faptul că pentru mine proiectul Terni Godi: Despre puterea de a visa” a fost o experiență plăcută, în care am interacționat cu oameni deosebiţi,cărora nu le este rușine să-şi recunoască etnia. Participarea mea la acest proiet mi-a dat un plus de motivaţie pentru a merge mai departe, deoarece am avut ocazia să întâlnesc oameni cu „poveşti” impresionante, oameni care au luptat și au ajuns acolo unde şi-au propus, în ciuda faptului că nu au avut o situație financiară satisfăcătoare.

Consider că la final de proiect, copiii din grupa mea de mentorat au înţeles că educaţia este elementul esenţial pentru a putea ajunge cineva în viaţă. Mai mult decât atât, pot afirma faptul că m-am regăsit în aceşti copiii, aducându-mi aminte că şi eu am fost în acelaşi stadiu ca şi ei când eram de vârsta lor. Sunt de părere că acest proiect a fost util atât pentru elevii din Şcoala Gimnazială Iordăcheanu, cât şi pentru mine, reuşind să ne arate încă o dată că educaţia este singura modalitate prin care ne putem îndeplini visele.”

Îndemnul lui Mihai pentru toţi elevii este următorul:

Alege drumul cel bun!

Am întâlnit şi oameni care cred,

Că cei ce merg la şcoală, timpul pierd!

Şi că în viaţă poţi să reuşeşti

Fără a şti să scrii şi să citeşti.

Dar alţii spun şi ştiu că au dreptate,

Că cine are carte, are parte!

Şi că înţelepciunea lumii-ntregi

Numai pe drumul slovei o dezlegi.

Deci, singurul model ce trebuie urmat,

E omul învăţat, cinstit şi educat

Ce cu perseverenţă destinul şi-a-mplinit

Şi n-a ales să meargă pe drumul cel greşit.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply