Scrisoare catre partidul aflat la guvernare!

Stimate partid de guvernare

Iti atasez un link de pe blogul unuia dintre senatorii Romaniei – membru al tau de partid Iulian Urban – http://www.urbaniulian.ro/2010/08/20/prostia-la-nivel-comunitar-familie-de-6-tigani-1-000-euro-avion-gratis/.

Stiu ca poate esti ocupat in a gasi noi actiuni de “reforma a statului” care sa ne trimita cu miile la Administratia Financiara in a ne plati taxele; stiu deasemenea ca esti ocupat in a gasi cai de incluziune sociala a minoritatii rome care calatoreste in UE, dorind in acest fel sa dai o palma (morala, evident) celui care multumea public “romanilor aflati in strainatate ca nu vin acasa, si ca trimit banii lor castigati – cu greu – inapoi in Romania”. Stiu deasemenea ca esti mult prea ocupat cu reforma sistemului sanitar si de educatie, si ca rezultatele muncii tale sunt vizibile… Tocmai de aceea, pentru ati usura munca, citam un pic din domnia sa senatorul Urban care spune “ (…)Nomazii nu au ce cauta in Europa, continent format de state si etnii cu identitati clare, de popoare extrem de competitive si muncitoare, de cateva sute de milioane de albi/negri sau chiar galbeni ce au format si inca formeaza avangarda progresului umanitatii in toate domeniile. Nomazii sunt un corp strain Europei, asta se simte din plin. Cei care sunt asimilati si care accepta sa se comporte, sa se educe, sa munceasca precum europenii, sunt integrati fara probleme, cunoastem toti exemple.Pt restul, viitorul e India. Precizare: nu vreau sa jignesc indienii. Cand zic India ma refer la zonele acelea in care tiganii nostri chiar s-ar putea integra, nu ma refer la partea infloritoare a Indiei. (…)”.

Sunt sigur ca ai fi dorit sa reactionezi la aceasta declaratie care aminteste mai degraba de ororile deportarilor si holocaustului insa problemele grave ale tarii pe care, cu succes, le abordezi – au facut sa nu ai timpul necesar. Mai ales ca ai fi si avut argumente solide sa spui cate ai facut tu, prin guvernul tau, pentru bunastarea minoritatii rome din Romania!

Textul de mai sus e un pamflet si trebuie tratat ca atare!”

Be Sociable, Share!

Leave a Reply